Читалачка значка 2017 – нови читачи и нови успеси

Posted on Posted in БИБЛИОТЕКА

Ученици основне школе „Бранко Радичевић“ су и ове године својски прионули на читање и писање и освојили  232 читалачких значки. Њима су 6. јуна 2017. године, на свечаности, уручене књиге као награда за уложени труд.

Вредним читачима се обратио директор школе Милош Јакшић, који је нагласио да ништа не може да замени креативни процес читања у коме се у машти деце стварају слике и догађаји о којима читају.  Похвалио је ученике који су успешно завршили задатке за „Читалачку значку” и подстакао их да и наредне године наставе.

Тања Маљоковић, библиотекарка школе, нагласила је да смо већ неколико година први и у општини и у републици по броју ученика који се одазивају и успешно завршавају ову читалачку акцију. С обзиром на овогодишњи одзив, очекујемо поново прво место.

За све добитнике награда, чланови библиотечке секције извели су драмски текст „Две књиге“, дочаравајући „муке“ књига које нису више популарне и стоје недирнуте на полицама.

Оно што највише радује је чињеница да су, приликом изласка из сале, поједини ученици већ питали своју библиотекарку Тању: „А које књиге треба да читамо за следећу годину?“.

Print Friendly, PDF & Email