Награде на литерарном конкурсу Друштва „Свети Сава“

Posted on Posted in БИБЛИОТЕКА

Прослава Савиндана била је ове године повод да Симона Дина  Новаковић, ученица седмог разреда, донесe у школу још једну награду. Овог пута то је друга награда на међународном литерарном конкурсу Друштва „Свети Сава“, за рад на тему „Мој сусрет са Светим Савом“.

Стручни жири којим је председавала проф. др Зона Мркаљ са Филолошког факултета Универзитета у Београду је истакао да су критеријуми при оцењивању радова били: лепота, надахнуће, оригинални приступ теми, језикостилски квалитет текста, као и узраст ученика. Конкурс је подржало и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у чијем Календару такмичења и смотри се традиционално налази.

На овогодишњи литерарни наградни конкурс Друштва „Свети Сава” пристигло је много дечјих радова, а учествовале су школе из Србије, региона и дијаспоре.

Честитамо нашој ученици и чланици библиотечке секције на великом и важном успеху. Захваљујемо јој што је на најбољи могући начин представљала школу у Народној библиотеци Србије, где су свечано уручене награде најбољим ученицима и њиховим менторима.

Print Friendly, PDF & Email