За обнову ОШ “Бранко Радичевић“ у Новом Београду издвојено око 18 милиона динара

Posted on Posted in Некатегоризовано

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић најавио је данас да је за реконструкцију Основне школе “Бранко Радичевић“ у Новом Београду издвојено око 18 милиона динара и да ће радови почети ускоро.

Најпре ће бити обновљена фасада и столарија због енергетске ефикасности. Ново доба захтева јачу струју и много више клима-уређаја и рачунара и зато је неопходно да се уради много тога у школи. Ово је једна од седам школа у Београду која има базен који, такође, треба обновити, рекао је министар просвете.

Након обиласка школе у блоку 45 Шарчевић је оценио да је на тој васпитно-образовној установи изграђеној 1975.године “видљив зуб времена“ и да јој је потребна “озбиљна реконструкција“.

Он је оценио и да све школе у Србији које су изграђене пре више од 40 година захтевају комплетну обнову.

Шарчевић је истакао да је прошле године издвојено скоро четири милијарде динара за реконструкцију 396 школа у Србији.

Ове године су нам амбиције много веће, многе школе немају сале и радићемо на томе, као и да се у што краћем року све школе освеже и добију ново рухо, навео је министар и додао да се све ради квалитетно и темељно.

Водитељ Дејан Пантелић који је некадашњи ученик школе захвалио је министру просвете Младену Шарчевићу јер је посетио школу и најавио радове који ће повратити стари сјај тој установи.

Бивши ђаци ове школе удружили су се пре две године да помогну ОШ “Бранко Радичевић“ да поново изгледа као 1975.године када је била једна од најбољих школа у овом делу Европе. Многи нису веровали да је то могуће, али данас када је министар дошао у школу, уверени смо да ће то бити остварено, рекао је он.

Преузето са:

http://www.mpn.gov.rs/za-obnovu-os-branko-radicevic-u-novom-beogradu-izdvojeno-oko-18-miliona-dinara/

 

Још о овој теми можете прочитати и на:

https://www.blic.rs/vesti/beograd/rekonstrukcija-skola-za-obnovu-os-branko-radicevic-18-miliona-dinara/e6lk82x

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/3021890/najavljena-obnova-os-branko-radicevic-na-novom-beograd.html

http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=312946

http://www.tanjug.rs/full-view1.aspx?izb=385991

 

Print Friendly, PDF & Email