Свети Сава – школска слава

Posted on Posted in Некатегоризовано

У суботу, 27. јануара, наша школа прославила је школску славу уз пригодан програм. Свечаности су присуствовали ученици и наставници  школе, као и многобројни гости.

Пре почетка приредбе, обављен је славски обред уз свечано ломљење и дељење колача. Након тога, програм је отпочео Химном Светоме Сави.

У свечаном делу програма наступили су ученици драмске секције другог, петог и осмог разреда, који су извели представу по драматизованом тексту „Најдрагоценији бисер“, посвећен животу и делу првог српског просветитеља, а коју је припремила наставница српског језика Душица Степановић. Њихово извођење обогаћено је нумерама школског хора и оркестра, којим су дириговале наставнице музичке културе Драгана Кукобат и Хана Вучићевић, као и сценографијом, коју су припремили ученици ликовне секције петог и осмог разреда, на челу с наставницом ликовне културе Марином Павловић Петров.

На крају програма вршилац дужности директора Милош Јакшић захвалио се свим присутним гостима на пажњи, као и ученицима и наставницима који су допринели да и овогодишња школска слава буде обележена свечано и пригодно.

Print Friendly, PDF & Email