ЂАЦИ ОШ„БРАНКА РАДИЧЕВИЋА“ НА ЛИТУРГИЈИ У ЦРКВИ СВЕТОГ ГЕОРГИЈА

Posted on Posted in Некатегоризовано

У храму Светог великомученика Георгија у Бежанији уочи празника Благовести, 06. 04. 2019. године Господње, ђаци школе „Бранко Радичевић”   присуствовали су Светој Литургији. Деца су ишла у бежанијску цркву са својом вероучитељицом Тањом Богдановић.

Шездесеторо деце од првог до четвртог разреда школе „Бранко Радичевић”   је те суботе устало пре седам сати, да би стигли у цркву на Литургију која је почела у осам часова. Тог јутра нису ништа јели ни пили, како црквена правила налажу, да би се причестили у храму. Мирно, стрпљиво и дотојанствено су одстајали сат и по на богослужењу, трудили се да активно учествују одговарајући Амин и Господи помилуј а онда стали у ред да се причесте Телом Христовим.


 

У храм су дошла и деца из школе „Милан Ракић” са својом вероучитељицом Вањом Миливојчевић и из школе „Младост” са вероучитељицом Миром.  У храму је тог јутра било око две стотине ђака.

 Свака похвала малим издржљивим хришћанима који иду путем својих славних предака.

Посебно је било свечано и радосно у тренутку молитве Оче наш када се храм испунио дечјим молитвеним гласовима. Сви ђаци су се причестили. После службе је уследило дружење у Парохијском дому.

Слике говоре више од речи.

« 1 od 2 »
Print Friendly, PDF & Email