УСКРШЊЕ РАДИОНИЦЕ

Ускрс је један од омиљених празника. Са нестрпљењем  га очекујемо и веома му се радујемо! Зато, предлажемо да сами направите украсе за свој дом. Ево неколико једноставних идеја:

  • Одаберите мању теглу. Обојте је у бело. Док се теглица суши, од белог и розе колаж папира исеците зечје шапе и уши, а затим их залепите на теглицу. Доцртајте нос и уши. Очи можете да нацртате, а можете да залепити и неке са старе играчке.

Извор:  https://www.yumama.com/porodica/zivot-porodice/32762-kreativna-radionica-za-celu-porodicu-korak-po-korak-do-originaln.html

  • Да би сте направили корпицу за јаја потребно је мало стрпљења, кутија за јаја, мало боје и креп папира. Исеците картон за јаја. Обојте га у зелено.Зелену жицу залепите на оба краја корпице, и направили сте дршку. На крају залепите папир који сте исецкали на врховима. Ваша корпица за јаја је спремна!

​Извор: https://www.yumama.com/porodica/zivot-porodice/32762-kreativna-radionica-za-celu-porodicu-korak-po-korak-do-originaln.html

  • Ако желите да овако офарбате јаја, обојте прво једну страну, а затим другу, али тек када се боја потпуно осуши.
  • Овакав ускршњи венчић можете сами да направите. Потребан вам је папирни тањир, разнобојни папири, лепак, маказе и шаблон јајета.

Идеја: theresorcefulmam.com.

 

  • За папирна декоративна јаја потребни су: папир, маказе, хефталица, оловка, игла, конац и шаблон по коме ћете сећи облик јајета. Шаблон можете да направите сами.

Ваша библиотекарка Тања

Print Friendly, PDF & Email