ШЕТЊА КРОЗ ТОСКАНУ

Posted on Posted in БИБЛИОТЕКА

Поред Рима, Венеције, Милана или Сардиније који су нам прва асоцијација на Италију, многи су очарани и  лепотом  Тоскане.

Тоскана је једна од 20 регија у Италији. Смештена је у самом срцу Апенинског полуострва. Красе је нестварно лепи  крајолици, прелепи градићи и невероватне  плаже. Најлепша слика Тоскане су управо њени шармантни градови: Фиренца, Пиза, Сијена…

У Фиренци се налазе и нека од најлепших уметничких дела ренесансе, од ликовне уметности и вајарства, па све до архитектуре. Била је и дом великанима попут Дантеа, Микеланђела, Рафаела, породице Медичи и Макијавелија, што потврђује да се ради о граду од изузетног културног и историјског значаја. Фирентинска катедрала, такође позната и као Дуомо, представља један од заштитних знакова овог града. У Фиренци можете  видети дела Ботичелија, Да Винчија и Тицијана, док ћете у Галерији Академије, надомак Фирентинске катедрале и базилике Сан Лоренцо, моћи да се нађете пред фамозним Микеланђеловим Давидом.

И други градови Тоскане имају богату историју и невероватне грађевине које уз фантастичне природне лепоте чине ову регију веома привлачном.

Кликом на https://www.youtube.com/watch?v=YQH_uqFzHwI&app=desktop можете обићи невероватно лепе пределе и уживати у лепотама и шарму градова Тоскане.

Уживајте!

Ваша библиотекарка Тања

Print Friendly, PDF & Email