Европски дан језика ( 26.9.2020.)

Posted on Posted in БИБЛИОТЕКА

Ова школска година је специфична у односу на претходне.У складу са тим смо и на необичан начин обележили Европски дан језика. Необичан јер није било приредби, изложби и окупљања ученика, родитеља, запослених школе као што смо то навикли  претходних година.

Ипак, библиотекарка, Тања Маљоковић, наставница енглеског језика, Весна Грегец и наставница немачког језика, Александра Филиповић обележиле су Европски дан језика 26.9. под слоганом Talk to me”, ,, Spchen denkenGrenzen überwinden. Интеркултурална сарадња се огледа у добром познавању културе и традиције других народа и народности.

Ученици разредне наставе су са својим учитељицама учествовали у креативним радионицама. Библитекарка школе, Тања Маљоковић, такође је са ученицима разредне наставе на занимљив начин обележила Европски дан језика. Ученици су цртали лопту и у њој исписивали реч лопта на више језика. Неки ученици су одабрали да испишу и поздраве на бројним европским језицима.. Наставнице Весна и Александра су заједно са ученицима разговарале о овом важном дану за стране језике. Ученици разредне и предметне наставе су цртали, правили букмаркере, писали о значајним личностима и осмишљавали плакате о филмовима на разним језицима. Све то се налази на изложбеном паноу у  холу школе. Ту се могу наћи и разни интересантни текстови о многим страним језицима и њиховим специфичностима. Наставнице су ученике упознале о Европском дану језика и послале разне материјале у оквиру Гугл учионица. За учење страног језика се увек истиче важност доброг познавања матерњег језика у циљу лакшег учења и усвајања неког страног језика.

     Ове године су нам недостајала читања песама, књига, часописа, ученичких радова на енглеском, немачком, руском, италијанском и француском језику. Стога, заказујемо ново дружење следеће школске године у септембру кад ћемо моћи у свему томе да уживамо.

До тада вас поздрављамо и желимо свако добро!

Наставнице Весна Гргец и Александра Филиповић, библиотекарка Тања Маљоковић

и ученици наше школе

Print Friendly, PDF & Email