ДАН ШКОЛЕ 2020/21.

136 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Стваралаштвом смо се борили против пандемије. Кроз уметност смо износили идеје, мисли, ставове, запажања, указивали на универзалне феномене и проблеме, страхове и страсти. Доказали смо да уметност није само пука техничка вештина, већ поглед на свет, (пре)испитивање, животно искуство.

Овим поводом приредили смо виртуелне изложбе ликовних радова,  који су настали за време одвијања наставе на даљину, као и самосталну виртуелну изложбу радова ученика Филипа Крстића 7/3. Такође, сачињена је и збирка најбољих литерарних радова ученика од 5. до 8. разреда на српском језику и збирку литерарних радова ученика секције страних језика. Новинарска секција је за вас припремила пар занимљивих текстова, моћи ћете да чујете рецитовање Бранкових песама, погледате презентације које су радили наши ученици о школи и о животу и делу Бранка Радичевића.

Верујемо да, као и ми, с нестрпљењем чекате дан када ћемо опет бити у нама драгом окружењу, у нашој школи, учионици, сали, игралишту. За све оне којима школе недостаје, припремили смо и неколико ”филмића” у којима су представљени сегменти живота и рада у школи.

 

„Молитва“, Бранко Радичевић

Изложба радова Филипа Крстића

OШ“Бранко Радичевић“, Нови Београд

Бранко Радичевић, биографија

„Циц“, Бранко Радичевић

„Када отац доручкује“, Бранко Радичевић

Бранко Радичевић, лик и дело

ПРЕЛИСТАЈТЕ КЊИГУ ЛИТЕРАРНИХ РАДОВА

ЗБИРКА РАДОВА УЧЕНИКА СЕКЦИЈЕ СТРАНИХ ЈЕЗИКА