Европски дан језика 2018.

И ове године су наставнице енглеског језика, Весна Грегец и немачког језика, Александра Филиповић заједно са библиотекаркама, Тањом Маљоковић и Олгом Чолаковић и ученицима наше школе обележиле Европски дан језика 26.9. под слоганом  Talk to me”, ,, Spchen denkenGrenzen überwinden.

Интеркултурална сарадња се огледа у добром познавању културе и традиције других народа и народности. Ученици су заједно са наставницама спровели анкету којом су случајним одабиром интервјуисали како запослене у школи, своје другаре тако и чланове својих породица и њихове пријатеље. Анализа анкете показује да испитаници говоре најмање један страни језик и да би желели да науче још један страни језик. Истиче се важност доброг познавања матерњег језика у циљу лакшег учења и усвајања страног језика.

Ученицима,свим запосленима у школи и посетиоцима школе пажњу је привукао наш изложбени штанд у холу школе. Посетиоци су могли да уживају у читању књига, часописа, ученичких радова на енглеском, немачком, руском, италијанском и француском језику, као и да пробају енглески чај и баварске кифле.

Надамо се да ће следеће дружење бити још богатије и изражајније.

« od 2 »
Print Friendly, PDF & Email