МЕСЕЦ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

      Познавање једног или више страних језика је саставни део писмености савременог човека.Учење страног језика почиње још од раног узраста, а даље детаљније изучавање ( лекcички и морфосинтаксички) се наставља кроз школовање.

     Ученици показују велико интересовање за изучавањем страних језика.Своја умећа и знања приказују кроз разне активности као што је Месец страних језика који обележавамо сваке школске године у месецу децембру. Ученици су заједно са наставницом енглеског језика, Весном Грегец, и наставницом немачког језика, Александром Филиповић, одабрали интересантне теме из различитих области: историја, географија, биологија…Своје задатке су урадили као видео презентацију (power point) и паное. Исте су представили на часу којем су присуствовали и ученици из других одељења као и педагог школе, Нина Олуић. На један занимљив и поучан начин су повезали своје знање из других предмета и тако показали колико је важна корелација са другим предметима. А теме су биле: Први светски рат, Кина, Немачка, образовање у Америци, Енглеској и Аустралији, Еко систем, Алберт Ајнштајн, Теорије завере, Маратон, Ускоци и хајдуци…

     Интеркултуралност омогућава ученицима да уоче и упознају сличности и разлике у другим културамам и традицијама. Све то обогаћује опште образовање свих нас.

Ученици који су учествовали у Месецу страних језика:

Андрија Гогић и Иван Шпољић ( VIII1), Маја Петковић, Александар Кашерић, Тамара Савић, Нађа Михајловић, Бојан Новаковић (VII1), Стефан Маринковић, Урош Маринковић, Новак Вуковић и Анђела Божовић (VII2), Анђелија- Хајдана Бакаловић, Нина Стијовић, Александра Батоћанин и Сара Остовић (VIII3).

До следећег сусрета велики језички поздрав

од ученика и наставница

Александре Филиповић и Весне Грегец

« od 2 »
Print Friendly, PDF & Email