ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Дана 26.9.2019. године су и ове школске године наставнице енглеског језика, Весна Грегец, немачког језика, Александра Филиповић и библиотекарка школе, Тања Маљоковић заједно са ученицима шестог и осмог разреда позвале све ученике школе, родитеље и запослене на обележавање Европског дана језика.
На веома забаван и едукативан начин присутнима су представљене многе државе ( Србија, Русија, Немачка, Аустрија, Швајцарска, Велика Британија, Италија и Шпанија) као и језици који се у њима говоре. Добро познавање једне државе не огледа се само у познавању географских података о истој већ и у познавању културе живота и традиције у тим земљама. Посебан доживљај су ученици приредили заједно са својим родитељима и бакама правећи аутетнична, разноврсна и веома укусна јела из српске, немачке, енглеске, руске, италијанске, шпанске и турске кухиње. Разноврсни и едукативни панои о наведеним државама, макете, сувенири из датих држава као и ученичке рукотворине: букмаркери, разгледнице, заставе… су украшавали штандове у холу школе испред библиотеке.
Ученици су заједно са наставницима спровели анкету којом су случајним одабиром интервјуисали како запослене у школи, своје другаре тако и чланове својих породица и њихове пријатеље. Анализа анкете показује да испитаници говоре најмање један страни језик и да би желели да науче још један страни језик. Истиче се важност доброг познавања матерњег језика у циљу лакшег учења и усвајања страног језика.
Присутне ученике је поздравила директорка школе, Сузана Липић, која је ученицима поручила да је веома битно да уче стране језике и да их што више усавршавају ради боље комуникације, путовања као и дописивања и дружења са децом из иностранства.
Овом приликом се захваљујемо свим ученицима пројекта ,,Европски дан језика“, а посебно мамама и бакама у чијим изванредним кулинарским умећима смо уживали.
Било је ово још једно забавно и поучно дружење у нашој школи!

проф. енглеског језика, Весна Грегец,
проф.немачког језика, Александра Филиповић и
библиотекарка школе, Тања Маљоковић

« od 3 »
Print Friendly, PDF & Email