ЗООЛОШКИ ВРТОВИ И АКВАРИЈУМИ

Знамо да обожавате животиње, али у овом тренутку није могуће шетати по природи, нити обилазити зоолошке вртове. Зато смо за вас спремили избор неколико зоолошких вртова и акваријума које је могуће обићи виртуелно.

  • У Бризбејну, у Аустралији, налази се зоолошки врт који је могуће виртуелно обићи, као и посматрати коале и динго псе путем камера кликом на https://koala.net/webcams
  • Амерички зоолошки врт из Сан Дијега вам је омогућио да кликом на kids.sandiegozoo.org приступите сајту посвећеном само деци. Ту ћете пронаћи материјале за учење, приче, игрице, али и могућност да уживо пратите животиње путем камера.
  • Зоолошки врт из Синсинатија нуди могућност да из куће упознате становнике овог врта кликом на https://www.facebook.com/pg/cincinnatizoo/videos/?ref=page_internal
  • У Атланти се налази зоолошки врт који вам је омогућио да кликом на https://zooatlanta.org/panda-cam/ посматрате уживо преслатке панде.
  • Хјустон зоолошки врт ће вам кликом на https://www.houstonzoo.org/explore/webcams/ омогућити да уживо посматрате гориле, жирафе, слонове, носороге и многе друге животиње из овог врта.
  • Кликом на https://www.paigntonzoo.org.uk/explore/webcams уживо посматрајте фламингосе, меркате и друге занимљиве животиње у овом енглеском зоолошком врту.
  • Кликом на https://explore.org/livecams/polar-bears/polar-bear-ouwehand-twin-cubs-cam-2 можете посматрати поларне медведе, а кликом на опцију „све камере“ (All Cams) понудиће вам се могућност да пратите и бројне животиње широм света.
  • Акваријум из Калифорније кликом на https://www.montereybayaquarium.org/animals/live-cams нуди посетиоцима могућност да зароне са ајкулама, виде пингвине, животињски свет коралних гребена, али и бројне становнике океана.
  • Џорџија акваријум из Атланте такође нуди мноштво корисних информација, као и камера које вас уживо воде у виртуалне туре. Кликом на https://www.georgiaaquarium.org/webcam/ocean-voyager/ можете видети пиране, медузе, морске лавове и белуга китове.

Док чекамо да се вратимо својим свакодневним активностима, можемо да учимо и уживамо у друштву животиња, као и да планирамо обиласке неких од најпознатијих светских зоолошких вртова.

Ваша библиотекарка Тања

Print Friendly, PDF & Email