У СУСРЕТ ЕВРОПСКОМ ДАНУ ЈЕЗИКА

Европски дан језика је иницијатива чији је циљ промовисање учења језика а коју је у сарадњи са Европском комисијом покренуо Савет Европе 2001. године. Од тада се овај дан обележава широм Европе 26. септембра сваке године. Ове године иницијатива слави свој 20. рођендан.

Као и сваке године, вредни ученици, наставници и библиотекари су се укључили у прославу овог важног дана. Наставнице Весна Грегец, Александра Филиповић и Љиљана Вјештица су са ученицима спровеле разноврсне језичке игре и активности које су припремљене посебно за прославу 20. рођендана иницијативе. Библиотекарке, Тања Маљоковић и Милица Ђокић, су са ученицима разговарале о овом јубилеју. Сви инспирисани ученици су на часовима језика и библиотечке секције осмислили и направили обележиваче страница књиге које су посветили двадесетогодишњици прославе Европског дана језика. Уз помоћ Милене Ивановић, наставнице ликовне културе и библиотекарке Тање Маљоковић, на школском паноу су сви ученици изложили радове посвећене овогодишњој прослави језичке и културне разноликости.

Креативна решења настала као продукт тимског рада ученика, наставника и библиотекара можете видети на изложби у холу школе.

Print Friendly, PDF & Email