ДАН ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКАРА

Сваке године, последњег понедељка у октобру, Међународно удружење школских библиотекара обележава Дан школских библиотекара.

Обележавање Месеца и Дана школских библиотека треба да укаже на важну улогу библиотеке и библиотекара у остваривању циљева и образовања и васпитања. У складу с тим циљевима, у нашој школи је и ове године обележен Дан школских библиотека.

У школској библиотеци, библиотекарка школе, Тања Маљоковић, 25. октобра 2021. године организовала је са ученицима креативну радионицу на тему „Библиотека у срцу“. Библиотекарка је са ученицима разговарала о организацији  рада школске библиотеке, библиотечком фонду, понашању у библиотеци, али и о важности читања књига.

У другом делу радионице, ученици су своју школску библиотеку представили сликом и речју, а потом су изложили своје литерарне и ликовне радове. Чланице библиотечке секције су направиле пано на коме су истакле изјаве анкетираних корисника библиотеке о томе зашто воле своју школску библиотеку.

Све активности, организоване поводом обележавања Дана школских библиотека, доприносе побољшању читалачких навика, подстичу креативност деце и младих и истичу важност библиотека које су настале из потребе да се уметничко дело и духовно благо једног народа чува на доступном месту.

Print Friendly, PDF & Email