МЕЂУНАРОДНИ ДАН НЕНАСИЉА

На данашњи дан 1869. године рођен је индијски национални вођа Мохандас Карамчанд Ганди, назван Махатма (велика душа), отац модерне Индије. Међународни дан ненасиља обележава се сваког 2. октобра, на дан његовог рођења.

И ове године су ученици наше школе и чланови библиотечке секције обележили Дан ненасиља испред бисте Махатме Гандија.

Амбасадор Републике Индије се на почетку свечаног програма обратио присутнима, а затим су по индијским обичајима венце цвећа на Гандијеву бисту ставили Његова екселенција Санџив Кохли и библиотекарка Тања Маљоковић.

У сарадњи са Амбасадом Републике Индије, библиотечка секција и група певача наше школе припремила је програм којим је пред бистом познатог индијског лидера обележен овај важан дан. Чланице библиотечке секције читале су текстове о најважнијим порукама Гандијевог учења, а ученице које је припремила наставница Весне Грегец, на енглеском језику говориле су о Гандију. Свечаној атмосфери допринеле су и песме групе певача под диригентском палицом наставнице Хане Вучићевић и певачке групе ученица IV/1  које је припремила учитељица Оливера Остојин.

Амбасадор Републике Индије је након програма срдачно разговарао са ученицима, родитељима и представницама школе.

Била је ово лепа и свечана прослава, а фото-прича о овом догађају објављена је на фејсбук страници индијске амбасаде (India in Serbia, Embassy of India, Belgrade)

Print Friendly, PDF & Email