СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА И СТО ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ДУШАНА РАДОВИЋА

И ове године смо обележили Светски дан детета и сто година од рођења нашег великог књижевника, новинара, афористичара и ТВ уредника Душана Радовића.

Присутне је поздравила директорка школе Сузана Липић, а затим је уследио свечани програм који су осмислиле наставница Драгана Кукобат и библиотекарка Тања Маљоковић. Са бројном публиком и гостима прославили смо овај важан дан и обележили велики јубилеј. У свечаном програму учествовали су расположени и распевани солисти и чланова хора III и IV разреда , као и чланови библиотечке секције.  

Ученици су говорили о дечјим правима и обавезама, рецитовали и певали песме Душана Радовића и славили напредак који је постигнут за децу усвајањем Конвенције о правима детета. Позвали су присутне родитеље и наставнике, као и одговорне институције, да се поново обавежу и наставе да чине све што је потребно да ни једно дете не остане искључено.   

Драги гости су нам била деца и васпитачи из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине који је у јавности познатији као Звечанска.

Након програма само уз велику помоћ ученика и родитеља одељења III/2, II/7 и II/6, као и њихових учитељица, Миљане Радосављевић, Слађане Златић, Бојане Матејић, Гордане Глигић и Елијане Настасијевић организовали дружење у школској библиотеци и уз лепе жеље нашим гостима уручили пригодне поклоне.

Био је ово дан који је свим гостима, учесницима и организаторима измамио осмех. На то смо посебно поносни!

Print Friendly, PDF & Email