ДАН ШКОЛЕ 2022-23.

После трогодишње паузе, са радошћу и задовољством, дочекали смо наше госте поводом Дана школе. Поред ученика и наставника свечаности су присуствовали и наши драги пензионери, родитељи, као и сарадници школе.

Учесници приредбе су све сами победници на такмичењима – песници, рецитатори, певачи…  Права Ревија победника. 

Прво су нам се представиле Магдалена Турудић 8-6,  победница општинског такмичења ДЕМУС, вокални солисти „Златна сирена“ и Сара Гостиљац 8-6 још једна наша  Златна сирена.

Магдалена Турудић 8/6
Сара Гостиљац 8/6

Након тога, присутне је поздравила директорка школе Сузана Липић и упознала их са активностима школе током претходне године.

Овом приликом је наградила  најбоље литерарне радове, на школском литерарном конкурсу,  са темом: „Моје мисли теби лете“.

У конкуренцији млађих ученика –

Михајло Матић 4/6 – 1. место

Нина Ђукић 4/5 – 2. место и

Андреј Талић 4/5 – 3. место

У конкуренцији старијих уеника :

Миа Радовић 6/3,

Теодора Пејатовић 5/4 и

Коста Урошев 6/3

Посебна похвала за литерарно стварање иде нашој ученици Нађи Пиљић 6/3 чија је песма  и прошле и ове школске године  ушла у финале  литерарног такмичења „Београдски победник“ и објављена је у Зборнику овог такмичења. Нађа ће рецитовати своју песму „Шта је то“.

Уживали смо у песмама које су припремили чланови нашег хора. Солиста у првој песми је наш најмлађи члан – Маша Милутиновић, ученица првог разреда.

Хор наше школе, под диригенстком палицом наставнице Хане Вучићевић, а у пратњи на клавиру, наставнице Драга не Кукобат, извео је песму – „РАЗБОЛЕ СЕ ЛИСИЦА“

Чули смо и наше најбоље мале и велике рецитаторе.

Школски живот и проблеме  у школској клупи на занимљив начин – представила нам је драмска група. То су  „Пундравци“ 6/3.

Затим је наступио ОРКЕСТАР – „ПИРАТИ“

ГРУПА ПЕВАЧА – „ЧИНИ МУ СЕ“
Милош Пејановић 8/1 – „ДАРЈА“

Затим је уследио и скеч „НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ“, где су у главним улогама били наставници.

Жеља нам је да и и ову школску годину обележе сарадња, знање и посвећеност.

ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА

ДЕЛИЋ АТМОСФЕРЕ СА ПРИРЕДБЕ

« od 2 »
Print Friendly, PDF & Email