МЕЂУНАРОДНИ ДАН МИРА – „НЕКА МИР ПРЕВЛАДА НА ЗЕМЉИ“

Генерална скупштина Уједињених нација је 2001. године, посебном резолуцијом прогласила 21. септембар за Међународни дан мира.

“Нека мир превлада на Земљи, бар један дан мира и ненасиља” – тако гласи универзална порука 21. септембра, Међународног дана мира, а све земље и народи позвани су да бар овог дана славе мир и дају допринос да он овлада светом. У част обележавања Дана мира оглашава се звоно у седишту УН у Њујорку. Звоно је изливено од новчића које су донирала деца са свих континената и на њему пише “Дуг живот апсолутном светском миру”.

Данас смо у школској библиотеци обележили овај важан дан. На три радионице, које је осмислила и одржала библиотекарка Тања Маљоковић, око стотинак ученика трећег разреда је славило мир и кроз разговор дало допринос напорима да завлада светом. Учесници радионица су кроз низ активности учили о Међународном дану мира, важности успостављања и одржавања мира међу појединцима и нацијама, важности ненасилне комуникације, сарадње и толеранције. На крају радионице сви учесници су написали поруке мира које смо балонима послали широм земље. 

Print Friendly, PDF & Email