СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА НЕНАСИЉА, ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ И РАДОСТИ ЕВРОПЕ

На великој свечаности, пред бројном публиком и гостима, обележили смо три важна догађаја – Међународни дан ненасиља, отварање Дечије недеље и манифестацију „Радост Европе“.

Међународни дан ненасиља обележава се сваке године 2. октобра, на рођендан Махатме Гандија, познатог по борби за људска права и заговорника ненасиља. Генерална скупштина УН је 2007. године установила обележавање Међународног дана ненасиља као прилику за ширење поруке ненасиља.

Дечија недеља је највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права, а ове године се одржава под слоганом, „Велико срце деце Србије”.

Игра, песма, другарство, разумевање другог и другачијег, дечије стваралаштво, синоними су за ,,Радост Европе”, сусрет деце Европе који сваке године у Београду окупља децу од 7 до 14 година. Овогодишњи гости наше школе су девојчице из Немачке, које су се придружиле нашој прослави са две плесне тачке.

Чланице библиотечке секције говориле су о Гандијевом животу, његовим мудрим мислима, важности ширења поруке ненасиља, Дечјој недељи и манифестацији „Радост Европе“. У програму су учествовала и оба школска хора, као и бројни солисти.

Био је ово веома леп, поучан, весео и свечан дан у нашој школи.

Print Friendly, PDF & Email