ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Дечија недеља 2023. биће организује се од 2. до 8. октобра, под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију.

Под слоганом „Велико срце деце Србије“, манифестација ће бити посвећена унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у ком деца могу да развијају све своје потенцијале, као и вршњачкој и међугенерацијској толеранцији.

У нашој школи, обележена је Дечија недеља кроз различите активности ученика.

Понедељак 2. 10. 2023. Први дан Дечије недеље, са темом „Дечија права“, у сликама нижих разреда Основне школе „Бранко Радичевић“, украсиле су паное и врата учионица.

Уторак, 3. 10. 2023. Тема другог дана Дечије недеље „Здрава исхрана“, ученици нижих разреда су тај дан обележили кроз цртеже здраве хране, доносећи воће, интегралне житарице, разне семенке и од тога правили укусан доручак. Својим примером показали су како и колико се здраво хране.

Среда, 4. 10. 2023. Трећи дан протекао је у игри и плесу, маскирани прваци су овај дан обележили организујући Јесењи карневал и шетајући ка вртићима и на шеталишту се срели и дружили са предшколцима.

Четвртак, 5. 10. 2023. Спортски дан – на нивоу Већа од 1. до 4. разреда су била организована спортска такмичења.

Петак, 6. 10. 20023. Бувљак – ученици доносили књиге, играчкице и часописе и размењивали са другом децом у атријуму мале зграде.

Print Friendly, PDF & Email